Adatvédelmi Áttekintés

Változások az adatvédelemben

Korábban már Ön is biztosan regisztrált úgy egy weboldalra, hogy az adatvédelmi szabályzatot épp csak átfutotta. Tudjuk, hogy megy ez: el kellene olvasni, de túl hosszú és tele van bonyolult jogi kifejezésekkel. Senkinek sincs ideje erre.

Részben ezek miatt a nehezen értelmezhető szabályzatok miatt is döntött úgy az EU, hogy itt az ideje változtatni. Az új irányelveket megfogalmazó Általános Adatvédelmi Szabályzat (GDPR) 2018. május 25-én lépett érvénybe. Ezt követően a vállalatoknak egyértelműbbé és átláthatóbbá kellett tenniük az adatgyűjtéssel és adatfelhasználással kapcsolatos tevékenységüket.

Az Autóalkatrész.hu-nál mi úgy véljük, hogy ez egy pozitív változás és sok energiát fordítottunk arra, hogy felkészüljünk rá. Alkalmazásokat, ellenőrzési folyamatokat alakítottunk ki és egy útmutatót is összeállítottunk, ami segít megismerni a jogait és adatai védelmének beállítási lehetőségeit.

Fontos megjegyezni, hogy nem gyűjtünk új adatokat Önről, nem kezeljük máshogy azokat, mint korábban. Ez a változás annyit jelent az Ön számára, hogy több információt kap tőlünk az adatai védelmével kapcsolatos jogairól és annak beállítási lehetőségeiről.

Az Adevinta Classified Media Hungary Kft. felel azért, hogy adatai biztonságosan legyenek tárolva az Autóalkatrész.hu-n, és hogy az új szabályozásnak (GDPR) megfelelően biztosítsa adatainak jogszerű felhasználását.

Hasznos linkek