Hozzáféréshez való joga

Az általános adatvédelmi rendelet (GDPR 16. cikk) értelmében jogosult arra, hogy tájékozódjon, azaz kérésére tőlünk visszajelzést kapjon, Használtautó.hu fiókjával kapcsolatban, milyen személyes adatait kezeljük, sőt azok másolatát is biztosítanunk kell az Ön számára, ezt nevezzik “Az érintett hozzáférési jogának“.

Az ilyen tájékoztatás során a Társaság által kezelt személyes adataidról az alábbi információkat bocsájtjuk a rendelkezésére:

  • Milyen célból kezeljük?
  • Milyen adatkategóriákat kezelünk?
  • Mennyi ideig tervezzük tárolni?
  • Továbbítottuk-e adatait másoknak, ha igen, mely címzetti körnek?
  • Milyen jogai vannak a személyes adatok kezelésével kapcsolatban?
  • Ha az adatokat nem ön adta meg nekünk, milyen forrásból jutottunk hozzá?

Hogyan tud élni a hozzáférési jogával a Használtautó.hu fiókjával kapcsolatban?

A Használtautó.hu fiókjával kapcsolatos személyes adatairól, folyamatban levő adatkezelésekről az Adatvédelmi Tájékoztató 6. pontjában meghatározottak szerint kérhetsz tájékoztatást.

Amennyiben még részletesebb információt szeretne kapni, akkor kérheti, hogy az Önről tárolt összes adatot egy tömörített állományban (zip fájlban) biztosítsuk, amit letölthet és kitömörítés után offline is hozzáférhet a konkrét fiókjával kapcsolatos személyes adataihoz.

Attól függően, hogy mennyi ideje használja szolgáltatásunkat és hogy ezáltal mennyi adat keletkezett fiókjával kapcsolatban ez hosszabb időt is igénybe vehet. A adatok összegyűjtésének elkészültéről emailben értesítjük.

Hasznos linkek